FAQs

Bestellingen

We leveren op dit moment zelf uit in de Randstad. Voor leveringen buiten Amsterdam hanteren we bezorgkosten. Deze worden automatisch toegepast tijdens je bestelling.
Voor leveringen buiten de Randstad maken we gebruik van een transporteur of doorleveranciers. Hiervoor worden mogelijk extra kosten doorberekend.
Afhalen in Amsterdam is altijd een optie. Neem contact met ons om de mogelijkheden door te spreken.

Bestellingen die geplaatst zijn voor 12.00 uur op woensdag proberen we nog dezelfde week uit te leveren. We leveren momenteel zelf uit in de Randstad. Bestellingen van buiten de Randstad worden in overleg uitbesteed aan een transporteur of doorleverancier of kunnen worden afgehaald in Amsterdam.
In Amsterdam leveren we wekelijks; in de rest van de Randstad leveren we in principe elke twee weken.

Er geldt een minimum van 50 liter per bestelling. In je winkelmandje zie je vanzelf of je aan dit minimum voldoet.

Helaas is dat niet mogelijk via onze website. Uiteraard kunnen we je wel doorverwijzen naar bierwinkels of horecazaken bij jou in de buurt, zodat je alsnog aan onze lekkere bieren kan komen!

Alle nieuwe accountaanvragen worden eerst door ons beoordeeld, dus je kan na je registratie niet direct inloggen. Alleen aanvragen van zakelijke accounts worden goedgekeurd. Het kan bovendien gebeuren dat het een paar uur duurt voordat we je account goedkeuren. Bedankt voor je geduld hiervoor!

Retourgave van artikelen kan alleen in overleg en met opgave van geldige reden. We nemen geen aangebroken of incomplete artikelen retour. Op losse flessen en aangebroken fusten crediteren we slechts het statiegeld.

Na het plaatsen van de bestelling worden alle producten gereed gemaakt voor verzending. Na dit moment is annuleren niet meer mogelijk. Neem contact met ons op om te controleren of annuleren van jouw bestelling nog mogelijk is. Houd hiervoor je bestelnummer bij de hand.
Seizoens- of evenementsgebonden artikelen (herfstbieren, Paasbieren, Oktoberfestbieren etc.) die speciaal voor jou bij de brouwer zijn besteld zijn na het plaatsen van de bestelling niet annuleerbaar, aangezien die daarna niet opnieuw kunnen worden aangeboden aan andere klanten.

Onze excuses hiervoor! Maak even een foto van het artikel waarop de schade duidelijk zichtbaar is. Mail dit vervolgens naar ons en we komen binnen 3 werkdagen bij je terug om tot een goede oplossing te komen.

Achtergrondinformatie

Het Reinheitsgebot is de bekendste wet die de ingrediënten van bier voorschrijft. Deze wet is op 23 april 1516 uitgevaardigd door Hertog Wilhelm IV van Beieren. Volgens het Reinheitsgebot mag voor het brouwen van bier uitsluitend gerst, hop en water worden gebruikt. Gist wordt niet genoemd, omdat toen nog niet bekend was dat dit bestond. Het gebruik van kruiden en vruchten is niet toegestaan.
Het Reinheitsgebot is een van de redenen waarom de biercultuur in andere landen zoveel afwijken van die in Duitsland. Wilhelm IV had een paar doelstellingen met de wet: zo kon hij het gebruik van gevaarlijke kruiden tegengaan om zo de consument te beschermen. Bovendien kon hij op deze manier de prijs van bier beïnvloeden en ervoor zorgen dat er voldoende tarwe en haver beschikbaar bleef voor het bakken van brood.
Het Reinheitsgebot werd pas in 1987 ingetrokken, hoewel veel Duitse brouwers nog steeds volgens deze wet brouwen, omdat de consument er nog vaak om vraagt.

Vervelend! Maar er zijn diverse dingen die je kan doen.
1. Staat het bier op de juiste temperatuur? Als het bier te warm is bij het tappen, ontstaat er inderdaad teveel schuim. Een te lage temperatuur en het schuim valt weg.
2. Heeft het fust wel kunnen rusten? Als een fust bier teveel door elkaar is geschud voor het tappen, zorgt dat ook voor veel schuim.
3. Zit er een knik in de bierleiding? Ook dat kan resulteren in te veel schuim.
4. Zorg voor de juiste CO2-druk. Lees hier hoe je dit het beste kan bepalen.
5. Zijn je bierleidingen en glazen wel schoon? Reinig ze regelmatig, maar gebruik niet teveel spoelmiddel.
6. Gebruik een compensatorkraan.

Controleer het bier altijd eerst op bovenstaande checkpunten. 99 van de 100 keer is hiermee het probleem verholpen.
Hierna toch nog steeds problemen met het bier? Klik dan hier om ons hierover te berichten, het liefst met beeldmateriaal, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je tapproblemen hebt, kan je deze checklist raadplegen.
Voor het bepalen van de juiste tapdruk voor bier gebruik je onderstaande berekeningen.

1. Bepaal de biertemperatuur en lees de bijbehorende druk af.
5°C = 0,8 bar          10°C=1,2 bar          16°C= 1,7 bar          22°C= 2,1 bar
6°C = 0,9 bar          11°C=1,3 bar          17°C= 1,8 bar          23°C= 2,2 bar
7°C = 1,0 bar          12°C=1,4 bar          18°C= 1,9 bar         24°C= 2,3 bar
8°C = 1,0 bar          13°C=1,5 bar          20°C= 2,0 bar          25°C= 2,4 bar
9°C = 1,1 bar          14°C=1,5 bar          21°C= 2,0 bar          26°C= 2,5 bar

2. Bepaald de hoogtedruk.
Wat is het hoogteverschil tussen de tapkraan en de fustbodem?
De druk is 0,1 bar per meter hoogteverschil.

3. Bepaal de leidinglengte.
Bij leidingen van 7 mm geldt 0,05 bar per meter.
Bij leidingen van 10 mm geldt 0,00167 bar per meter.

4. Tel alles bij elkaar op.
Bijvoorbeeld:
Biertemperatuur = 5°
Hoogteverschil = 2 meter
Leidinglengte = 6 meter (7mm doorsnee)
0,8 bar + 0,2 + 0,3 = 1,3 bar

Let daarnaast op het volgende: als een bier te veel schuimt, wordt de tapdruk vaak verlaagd, maar dit is niet altijd de oplossing. Omdat er koolstofdioxide in bier zit, wordt het onder druk gevuld. Zonder druk zou de koolstofdioxide vrijkomen en schuim vormen. Als er te weinig druk in de bierleiding zit, komt deze koolstofdioxide vrij en komt er alleen schuim uit de kraan. De druk moet daarom hoog genoeg zijn om het koolzuur in het bier op te lossen, zodat er geen schuim meer in de lijn zit.

Assortiment

Alle bieren die we op voorraad hebben, staan op onze website. Kan je iets niet vinden, dan hebben we dat dus (tijdelijk) niet. Dranken die je onder ‘vast assortiment’ ziet staan, verwachten we binnenkort weer op voorraad te krijgen. De specials zijn vaak tijdelijke of seizoensbieren.
Heb je toch een verzoek voor een bepaald bier? Stuur ons dan een email en we gaan proberen dit bier voor je te bestellen!

Anders dan de grote pilsbrouwers, geven veel traditionele Duitse brouwers een kortere THT op hun bieren dan we misschien gewend zijn. Veel bieren krijgen bij afvulling een THT van 6 of soms zelfs maar 3 maanden. Daarmee verzekeren ze dat de bieren zo vers mogelijk gedronken worden. Echter zijn de bieren ook na die datum vaak nog heel goed te drinken! Wij zorgen er in ieder geval voor dat de bieren na afvulling zo snel mogelijk bij ons in onze gekoelde loods staan, en ook zo vers mogelijk bij jou wordt uitgeleverd. Toch nog vragen? Neem dan vooral even contact met ons op.