De houdbaarheid van jullie bieren is soms aan de korte kant. Hoe kan dat?

Anders dan de grote pilsbrouwers, geven veel traditionele Duitse brouwers een kortere THT op hun bieren dan we misschien gewend zijn. Veel bieren krijgen bij afvulling een THT van 6 of soms zelfs maar 3 maanden. Daarmee verzekeren ze dat de bieren zo vers mogelijk gedronken worden. Echter zijn de bieren ook na die datum vaak nog heel goed te drinken! Wij zorgen er in ieder geval voor dat de bieren na afvulling zo snel mogelijk bij ons in onze gekoelde loods staan, en ook zo vers mogelijk bij jou wordt uitgeleverd. Toch nog vragen? Neem dan vooral even contact met ons op.

Wat is het Reinheitsgebot?

Het Reinheitsgebot is de bekendste wet die de ingrediënten van bier voorschrijft. Deze wet is op 23 april 1516 uitgevaardigd door Hertog Wilhelm IV van Beieren. Volgens het Reinheitsgebot mag voor het brouwen van bier uitsluitend gerst, hop en water worden gebruikt. Gist wordt niet genoemd, omdat toen nog niet bekend was dat dit bestond. Het gebruik van kruiden en vruchten is niet toegestaan.
Het Reinheitsgebot is een van de redenen waarom de biercultuur in andere landen zoveel afwijken van die in Duitsland. Wilhelm IV had een paar doelstellingen met de wet: zo kon hij het gebruik van gevaarlijke kruiden tegengaan om zo de consument te beschermen. Bovendien kon hij op deze manier de prijs van bier beïnvloeden en ervoor zorgen dat er voldoende tarwe en haver beschikbaar bleef voor het bakken van brood.
Het Reinheitsgebot werd pas in 1987 ingetrokken, hoewel veel Duitse brouwers nog steeds volgens deze wet brouwen, omdat de consument er nog vaak om vraagt.

Ik wil als particulier bestellen. Kan dat?

Helaas is dat niet mogelijk via onze website. Uiteraard kunnen we je wel doorverwijzen naar bierwinkels of horecazaken bij jou in de buurt, zodat je alsnog aan onze lekkere bieren kan komen!

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Bestellingen die geplaatst zijn voor 12.00 uur op woensdag proberen we nog dezelfde week uit te leveren. We bezorgen momenteel alleen in bepaalde regios. Bestellingen buiten deze regio’s dienen afgehaald te worden in Amsterdam, tenzij we anders overeenkomen. In Amsterdam leveren we wekelijks; buiten Amsterdam leveren we in principe elke twee weken.

In welke gebieden leveren jullie?

We leveren op dit moment met name in de regio’s rond Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam. Voor leveringen buiten Amsterdam hanteren we bezorgkosten. Deze worden automatisch toegepast tijdens je bestelling.
We zijn druk bezig om het bezorggebied snel verder uit te breiden, en in overleg is sowieso veel mogelijk. Neem vooral even contact met ons op als je buiten deze regio een order zou willen ontvangen.